Hvad er akupunktur?

HVAD ER KINESISK MEDICIN OG HVORFOR VIRKER DET

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin, som er en flere tusind år gammel behandlingsform og tankegang, som stadig bruges aktivt i Kina. 

I Traditionel Kinesisk Medicin tager man udgangspunkt i den enkelte person og dennes problemer. Idet diagnosen er lavet ud fra den enkelte persons symptomer, bliver behandlingen utrolig effektiv, da den er specifikt rettet mod dig og dine symptomer, hvorimod vestlig medicin er en mere generel behandling. Traditionel Kinesisk Medicin er over 4.000 år gammel, og det er med et glimt i øjet, at kineserne kalder vestlig medicin for en teenager, da vestlig medicin er meget yngre. I vestlig medicin opfører man sig nogle gange som en oprørsk teenager, hvor alt gammelt forkastes, når man finder nye metoder, og man vil ikke lytte til, hvad der virkede før i tiden. I Traditionel Kinesisk Medicin forkaster man ikke tidligere behandlinger, når man finder nye metoder – man er bare så heldig at få endnu et værktøj i værktøjskassen…
 
I nutidens Kina har man både sygehuse for Traditionel Kinesisk Medicin og for Vestlig medicin. Man forkaster ikke nogle af delene, men bruger det bedste fra begge verdener. 


HVAD GØR AKUPUNKTUR HELT KONKRET

Akupunkturpunkterne forbindes gennem meridianer, og via meridianerne er der forbindelse til vores organer, så derfor kan man via akupunkturpunkter behandle mange lidelser. Teorien i kinesisk medicin er at vores energi (Qi) skal flyde frit i kroppen, og hvis den ikke kan det, vil man få symptomer – akupunktur virker ved at ophæve blokeringer og skabe frit flow af energi i kroppen. Ved akupunkturbehandling indføres tynde, sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på kroppen og derved stimuleres kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre.

Mange kender til akupunktur, men der findes også mange andre behandlingsmuligheder, som hjælper til at lave den bedste behandling tilpasset den enkelte. Det er meget almindeligt at bruge flere behandlingsformer i en behandling – det kommer helt an på, hvad du skal behandles for. Du kan læse mere om de andre behandlingsformer her.

HVAD KAN DU FORVENTE UNDER OG EFTER BEHANDLINGEN

Når de sterile engangsnåle bliver sat i, vil du typisk kunne mærke et lille prik eller en svag smerte ved selve indstikket. 

Du ligger med nålene i 20-30 minutter, og mens du ligger med nålene, vil du typisk opleve afslappethed og lettelse. 

Efter behandlingen kan du opleve reaktioner som eksempelvis at føle dig energifyldt, lidt mere træt end vanligt, kraftigere lugt af afføring og/eller urin og øget sved. Det afhænger typisk af, hvilken behandling, du har fået, så jeg vil informere dig om individuelt, hvad du kan forvente. Det er desuden vigtigt at understrege, at du til enhver tid må kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller der er noget, der bekymrer dig.

Ved næste besøg starter jeg altid med at høre, hvordan det er gået siden sidst og hvilke reaktioner, der har været, og på den måde tilpasses og optimeres behandlingen fra gang til gang.