Jeg har ferielukket fra lørdag den 13. juli og og med mandag den 5. august 2024. God sommer :-)

Hedeture

HVORFOR FÅR MAN HEDETURE?

Hedeture efter kræftbehandling er en udbredt og udfordrende bivirkning, som mange kræftoverlevere står overfor, og disse episoder af pludselig og intens varme, der ofte ledsages af svedtendens, kan have en betydelig indvirkning på livskvaliteten og dagligdagen.

Årsagerne til hedeture efter kræftbehandling kan være komplekse og varierede. Kemoterapi er ekstremt varmende, og man kan have hedeture i flere måneder efter, man er stoppet med kemobehandling.

Hedeturene kan også være relateret til hormonelle forandringer, især hvis man er fortsat med at få antiøstrogenbehandling efter endt kræftbehandling. Mange kvinder oplever også hedeture som en konsekvens af overgangsalderen, der kan blive forværret eller udløst af kræftbehandling. Uanset årsagen kan disse hedeture være meget generende og påvirke både den fysiske og mentale sundhed.

HVORDAN BEHANDLES HEDETURE HOS MIG

For at håndtere hedeture efter kræftbehandling er det vigtigt at finde individuelle tilgange, der passer til dine behov, og her kan akupunkturbehandling være en god løsning. Her arbejder jeg med at fjerne varme fra kroppen og styrke kroppens kølende energi, så din temperatur kommer mere i balance. Du vil samtidig få kostråd, så du selv kan hjælpe processen på vej – de fleste kender sikkert til, at man får det varmt af at drikke ingefærshot, og det skyldes, at det er meget varmende, så det er noget, man skal forsøge at undgå, hvis man har det meget varmt. Jeg vil også give livsstilsråd, da der er flere ting, du selv kan gøre for at reducere hedeturene – blandt andet omkring motion, søvn og stresshåndtering.

Vi tager ligeledes en snak om det psykiske aspekt og din mentale sundhed, da hedeture efter kræftbehandling ikke kun har fysiske konsekvenser, men også kan påvirke det psykiske velvære. Mange overlevere oplever frustration, træthed og ændringer i selvbilledet som følge af hedeture, og det aspekt har jeg også med i mine behandlinger.

Ofte påvirkes søvnen meget, når man har hedeture, og det tager jeg også hånd om, idet en god søvn er grundlaget for, at vi har det godt på alle andre områder.