ØREAKUPUNKTUR/AURICULO
Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen. Når man ser mennesket i øret, skal man forestille sig en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant og organerne er placeret i midten i ørets fordybning.
Øreakupunktur behandler årsager til lidelser ligesom kropsakupunktur gør, så man kan bruge øreakupunktur både som et godt supplement til kropsakupunktur, men behandling med øreakupunktur kan også sagtens stå alene.
Nogle gange behandler jeg med almindelige akupunkturnåle i øret, men oftest behandler jeg med permanåle, som bliver siddende i 1-2 uger og falder ud af sig selv, når de er færdige med at virke. Det gør jeg for at forstærke og forlænge effekten af kropsakupunkturen.
MOXA
Moxa er lavet af bladene fra planten Artemisia Argyi, som er en asiatisk gråbynke. Der findes 1500 forskellige slags bynke i verden, men man laver kun moxa af 6 af planterne. Ved afbrænding afgiver moxa en kraftig, gennemtrængende varme, som går dybt ned i musklerne og tilfører kroppen energi. Varmen bruges terapeutisk ved en lang række lidelser – eksempelvis træthed, fibromyalgi, smerter, ødemer, diarré og gigtsmerter.
Moxa kan anvendes på flere forskellige måder, og den mest populære måde i ældre tid var at anvende moxakegler. Det gør man også meget idag, hvor man former en lille kegle af moxa og sætter den direkte på huden eller evt. ovenpå en skive ingefær. Når man så kan mærke, at varmen breder sig, fjerner man moxakeglen, så huden ikke bliver for varm. I ældre tid arbejdede man med 3 størrelser af moxa kegler: som et riskorn, som en kinesisk dadelsten og den største var som en halv oliven – det er faktisk også de størrelser, man arbejder med idag.
Man kan også anvende moxa der er formet som en cigar, som man holder hen over et akupunkturpunkt og på den måde varmer punktet op. Det er en meget effektiv metode, og fordelen er, at man – efter grundige instrukser – som klient kan give sig selv moxa derhjemme og på den måde behandle sig selv mellem besøgene i klinikken.
Hvis det er større områder som eksempelvis lænden, der ska behandles, vil man anvende en moxakasse, som sættes på huden, og så sidder moxapindene i kassen og varmer ned på huden – bare rolig, der er net til at opsamle evt. aske 🙂
AROMATERAPI
Aromaterapi bruges i mange sammenhænge, men jeg bruger det i overensstemmelse med Traditionel Kinesisk Medicin.
Hvis jeg vurderer, at der er behov for aromaterapi, blander jeg nogle olier, der er gode og effektive til præcis din ubalance. Hvis du skal have en olie for eksempelvis angst, stress eller søvnproblemer, er det vigtigt, at det er en olie, som du kan lide og som giver dig ro, så der finder jeg 2-3 forskellige olier, og du vælger den olie, du bedst kan lide. Man er som regel slet ikke i tvivl.
Vestlig medicin er kemisk fremstillet, men olierne er levende medicin. Jeg bruger de reneste olier fra Pranaröm, så du kan roligt komme dem på huden. Hver olie bliver kvalitetstjekket på 2 forskellige laboratorier, og hver flaske har sit eget LOT nummer, så man kan gå ind på Pranaröms hjemmeside og tjekke, hvilke stoffer der specifikt er i den flaske olie.
Til eksempelvis 1 liter lavendelolie bruges 150 kilo lavendelblomster, så det er koncentrerede olier, som man kun skal bruge ganske få dråber af.
Eksempler på lidelser, som aromaterapi er effektivt til:
- Hudproblemer ved stråleterapi
- Styrke immunforsvaret
- Angst
- Stress
- Søvnproblemer
- Fordøjelsesproblemer
- Hovedpine
- Muskelsmerter
GUASHA
GuaSha er endnu en perle i behandlingsredskaberne i Traditionel Kinesisk Medicin, og metoden har overlevet i flere tusinde år, da den er simpel og nem at anvende.
GuaSha er en teknik, hvor man skraber/gnider på huden med et redskab, som regel lavet af horn eller sten som eksempelvis jade eller agat.
Ved at påvirke huden påvirker man akupunkturpunkter og meridianer og dermed de indre organer. GuaSha øger blodcirkulationen og tilførslen af energi/Qi til det område, der bliver skrabet, og det opbløder myoser og afgifter.
‘Gua’ betyder ‘skrabe’ og ‘Sha’ betyder ‘reaktion på huden’, og hvis der er ubalancer, vil man ofte se rødme på huden. Du vil altid blive informeret om den eventuelle bivirkning, inden vi starter behandling.
Nogle gange instrueres man i at bruge GuaSha selv derhjemme. Det øger effekten af behandlingerne hos mig, og man kan fortsætte med at behandle sig selv for at forebygge, at ubalancen vender tilbage.