Jeg har ferielukket fra lørdag den 13. juli og og med mandag den 5. august 2024. God sommer :-)

Cupping & cupping massage

Cupping bruges og har været brugt i flere tusinde år i Asien, og er en helt almindelig del af en akupunkturbehandling i Kina. Cupping er også blevet populært blandt elite sportsudøvere – eksempelvis kunne man se amerikanske svømmere under OL med mærker på arme og ryg efter cupping. Kopperne kan være lavet af eksempelvis glas, plastik, silicone, bambus og horn, og man  bruger de forskellige kopper på forskellige områder af kroppen. Eksempelvis bruges glas og plastickopper ofte på de større muskler, hvor der eksempelvis er myoser – det kan være ryg og nakke. Silicone kopper er meget bløde og er effektive til behandling af ar og kan også bruges i ansigtet. Kopper af bambus har en mere tynd kant og bruges under fødderne – det er standard behandling når man får en fodmassage i Kina.

Cupping virker ved, at man laver et undertryk i koppen, så koppen suges fast til huden, og det giver en stor cirkulation af energi/Qi og blod i området.

Man kan give cupping på flere måder: man kan lave ‘moving cupping’ hvor man bevæger koppen på et område – det kan være på musklerne langs med rygraden. Cupping er utrolig effektivt til at løsne myoser. 

Hvis der er områder med ekstra mange myoser og spændinger, kan man vælge at lade kopperne sidde fast i nogle minutter. Den behandling vil med stor sandsynlighed efterlade blå mærker, men det er ufarligt og forsvinder af sig selv. Jeg informerer altid om mulig risiko for blå mærker inden behandling påbegyndes.

Behandlingen er yderst behagelig og mange beskriver, at de oplever en stor lettelse bagefter.

Cuppingmassage

Jeg tilbyder cupping i tillæg til akupunkturbehandlinger, men jeg tilbyder også cuppingmassage, som er en selvstændig behandling, der varer 30 minutter. 

Behandlinger er utrolig behagelig og afslappende og består af 3 dele:

  • Blid, udrensende cupping på ryggen
  • Kraftigere cupping der skaber cirkulation og opløser myoser og spændinger på hele ryggen samt nakke og skuldre
  • Blid, udrensende cupping på ryggen for at komme af med ophobede affaldsstoffer

Man kan med fordel få cuppingmassage en gang om måneden for at forebygge myoser og infiltrationer samt balancere sin krop.