Jeg har ferielukket fra lørdag den 13. juli og og med mandag den 5. august 2024. God sommer :-)

Fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer efter kræftbehandling er en kompleks og udfordrende bivirkning, der kan påvirke livskvaliteten betydeligt. Med fordøjelsesproblemer forstås problemer i hele fordøjelseskanalen, hvilket vil sige fra mund til ende. 

De forskellige typer af kræftbehandlinger, såsom kemoterapi, strålebehandling og kirurgi, kan have en indvirkning på mave-tarmkanalen og forårsage en række fordøjelsesproblemer – eksempelvis diarré, forstoppelse, kvalme, opkast, ændret smagssans og nedsat appetit. 

Når fordøjelsen ikke fungerer optimalt,  er der mange andre funktioner i kroppen, der påvirkes. Eksempelvis får man ikke optaget nok næringsstoffer, og man kan være træt og mangle energi. Når man er træt, er mange andre ting også uoverskuelige, og det kan være meget svært at implementere tiltag, der er gode for ens fordøjelse, når man ikke engang orker at lave mad. Ligeledes kan ens immunforsvar have svært ved at blive genopbygget, og man kan føle, at man nemt bliver syg og har svært ved helt at komme ovenpå. 

Når jeg behandler med akupunktur, regulerer og skaber jeg balance i fordøjelsessystemet, så det kommer til at fungere optimalt igen, og derved vil man også opleve, at man generelt får det bedre og får mere energi. Idet man får det bedre, vil man have mere overskud til at gøre flere gode ting for sig selv og spise sundt, og det giver yderligere overskud, og man er kommet ind i den gode spiral. 

Du vil få kostråd, der er skræddersyede til dig, så du kan selv gøre meget for at få det bedre. Jeg vil desuden bede dig observere, hvordan din fordøjelse ændrer sig, så vi hele tiden har fokus på at optimere din behandling, så du kommer i mål.

Når man har fordøjelsesproblemer, bliver man ofte psykisk påvirket af det – det kan være, man er stresset, angst eller noget helt tredje. Vi tager en snak om det, og så behandler jeg også det, så det er det hele menneske, jeg behandler.