Jeg har ferielukket fra lørdag den 13. juli og og med mandag den 5. august 2024. God sommer :-)

Allans historie

Allan har overlevet to usammenhængende men samtidigt eksisterende kræfttyper; Lungekræft og kræft i nyrerne.

Han kæmpede sig gennem næsten et år med kemo, stråler, kryobehandling og operation og blev erklæret rask i sommeren 2020.

Men efterfølgende oplevede Allan en del senfølger. Noget, han ikke følte sig tilstrækkeligt informeret om på forhånd. Det værste var en altoverskyggende træthed, der også påvirkede ham voldsomt psykisk. Hver dag var en kamp for at hænge sammen, og han måtte opgive den kommunale rehabilitering, som han – ligesom alle andre – blev tilbudt efter sit kræftforløb. Kroppen var simpelthen for afkræftet til fysisk træning.

Det blev vendepunktet for ham, da han fandt frem til akupunkturbehandling for kræftrelateret træthed hos Mariette – indehaver af Brügger Akupunktur.

Allan udtaler, ”Mariettes tiltag er guld værd, for der er meget få, der kender til muligheden for behandling med akupunktur. For mig gør behandlingerne er kæmpe forskel. Jeg har mange gange måttet sige fra, hvis vi skulle i byen, fordi jeg ikke kunne overskue det, men det sker faktisk ikke nu.”

Det er Allans håb, at der kommer mere fokus på kræftrelateret træthed, og at akupunkturbehandling kan udbydes på lige fod med f.eks. fysioterapi, så man som patient får mulighed for at ty til de ting, der virker.